دستمزد پیمانکار ساختمان با توجه به عوامل متعددی تعیین می شود. بسیاری از افراد نیز به دلایل متعدد به ویژه محدودیت های بودجه ای خود، دغدغه برآورد هزینه پیمانکاری ساختمان را دارند؛ زیرا با محاسبه دقیق دستمزد پیمانکار می توان با بودجه بندی و برنامه ریزی مالی دقیق تری به پیشبرد ساخت و ساز خود فکر کرد.
رسیدگی به امور ساختمان سازی بدون پیمانکار را از ذهنتان بیرون کنید. معمولا بسیاری از افراد فکر می کنند که با به دست گرفتن این امور، می توانند پروسه ساخت و ساز را ارزان پیش ببرند. مطمئن باشید که این طور نیست. اگر بخواهید خودتان صفر تا صد این امور را به دست بگیرید، قطعا زمان، انرژی و هزینه های بیشتری را باید صرف پیشبرد ساخت و سازتان کنید.
از این رو، برای پیشگیری از هدر رفتن سرمایه، انرژی و زمان خود، به دنبال یک پیمانکار متخصص و منصف باشید. در این صورت با پرداخت هزینه پیمانکاری ساختمان که در سطح معقول قرار دارد می توانید بدون تلف کردن سرمایه تان، ساختمان خود را در بازه زمانی تعیین شده و با بهترین کیفیت تحویل بگیرید.
با خانه گستر یکم همراه باشید تا صفر تا صد عوامل تاثیرگذار بر دستمزد پیمانکار ساختمان را بررسی نماییم.
دستمزد پیمانکار ساختمان چگونه محاسبه می شود؟ همانطور که گفتیم برای محاسبه تعرفه پیمانکاری باید به عوامل مختلفی توجه نمایید. با بررسی این عوامل به راحتی می توانید تا حدودی به میزان حقوق پیمانکار پی ببرید. یکی از این موارد موقعیت جغرافیایی زمین است. در واقع، میزان دوری یا نزدیکی زمین به مرکز شهر می تواند هزینه نهایی را تغییر دهد. برخی از این مناطق ممکن است با مقررات خاصی همراه باشند که این قوانین نیز در محاسبه هزینه های پیمانکاری ساختمان مهم هستند. در تعیین دستمزد از اهمیت دسترسی به حمل و نقل برای انتقال مصالح نیز غافل نشوید.
شرایط اقلیمی و جوی یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر تعیین دستمزد پیمانکار ساختمان هستند. مناطق مختلف با شرایط آب و هوایی و جوی متنوعی همراهند. گاهی برخی از شرایط اقلیمی باعث می شوند تا پروژه های عمرانی کند پیش بروند. در نتیجه، بازه زمانی اتمام پروژه طولانی تر خواهد شد که این امر بر افزایش هزینه های منجر می شود.
نوع طراحی و معماری ساختمان نیز در تعیین حقوق پیمانکار نیز مهم است. اگر نقشه طراحی پروژه پیچیده و خاص باشد، قطعا هزینه ها نیز افزایش می یابند. طراحی پلان، نقشه کشی، طراحی نمای بیرونی و غیره نیاز به هزینه های بیشتری دارند.
موارد دیگری که در تعیین دستمزد پیمانکار ساختمان تاثیر می گذارند مصالح و مواد اولیه ساختمان سازی هستند. پیمانکار و کارفرما بر نوع مصالح ساخت و ساز نظارت کامل دارند و متناسب با بودجه و نیاز ساختمان اقدام به خرید می کنند. هزینه پیمانکاری ساختمان نیز متاثر از سطح کیفی، نوع و قیمت متریال اولیه و مصالح می باشد.
نوع تکنولوژی ساخت، تخصص، تعداد و تجربه نیروی کار، نوع تجهیزات ساختمانی، حجم پروژه، هزینه های مربوط به حمل و نقل مصالح و نیروی کار، نوع پروژه، تورم و نوسانات اقتصادی، زمانبندی پروژه، بیمه کل پروژه و نیروی کار، نوع قرارداد و غیره از دیگر موارد تاثیرگذار بر دستمزد پیمانکار ساختمان هستند.
تعرفه های پیمانکاری در پروژه های ساختمانی با توجه به معیارهای مختلف متغیر خواهد بود. برای مثال، قطعا میزان تخصص و تجربه پیمانکار در تعیین دستمزد او اهمیت خواهد داشت. در واقع، تخصص و مهارت بیشتر و همچنین سابقه کار طولانی تر به افزایش دستمزد پیمانکار ساختمان منجر خواهند شد. تجربه و تخصص بالا باعث خواهند شد تا پروژه در حداقل زمان و با کیفیت بالا به اتمام برسد.
مورد دیگری که در تعیین تعرفه های پیمانکاری اهمیت پیدا می کند اعتبار پیمانکار است. اعتبار بیشتر به معنای اعتماد بیشتر می باشد، اما این اعتبار و اعتماد باعث می شوند تا حقوق پیمانکار بیشتر شود. یکی دیگر از مواردی که در تعیین تعرفه های پیمانکاری اهمیت پیدا می کند، منطقه جغرافیایی ساخت و ساز می باشد. پروژه های مناطق مدرن و شیک و همچنین مناطقی که در نواحی صعب العبور قرار دارند، نیاز به هزینه های پیمانکاری بیشتری دارند.
دستمزد پیمانکار ساختمان با توجه به مقیاس پروژه های عمرانی نیز متغیر است. پروژه های عظیم در مقایسه با پروژه های عمرانی کوچک به مراتب هزینه های بیشتری دارند و مدت زمان اتمام شان نیز طولانی تر است. در نتیجه دستمزد پیمانکار در پروژه های مختلف ساختمانی متغیر خواهد بود. کارشناسان حوزه فروش و بازرگانی و سایر حوزه های خانه گستر یکم آماده ارائه خدمات مشاوره رایگان و تخصصی در این حوزه هستند.
در زمان عقد قرارداد با پیمانکاران ساختمان حتما باید به تک تک بندها و جملات قرارداد توجه نمایید. مندرجات هر کدام از این بندها می توانند در کم و زیاد شدن هزینه پیمانکاری ساختمان تاثیرگذار باشند. از این رو، حتما باید در تنظیم قرارداد از تخصص افراد حرفه ای در این حوزه بهره مند شوید. در نهایت نیز کارفرما و پیمانکار باید با هم توافق و سپس قرارداد را امضا کنند.
در قرارداد تعیین وظایف و دستمزد پیمانکار ساختمان دقت نمایید تا تمام تعهدات پیمانکار با ذکر تاریخ دقیق شروع و اتمام پروژه درج شوند.
مشخصات نفر سومی که در تنظیم قرارداد به عنوان شاهد حضور دارد، باید در قرارداد به دقت ذکر شوند. این امر به این دلیل است که اگر کارفرما و پیمانکار دچار اختلاف شدند، بتوانند این اختلافات را بدون مشکل حل کنند.
ذکر دقیق موضوع قرارداد و با شفافیت کامل، برآورد هزینه ها و مالیات پروژه مورد نظر در همان ابتدای شروع ساخت و ساز و در نهایت نیز زمانبندی اتمام پروژه را نیز باید در قرارداد عنوان کنید.
در قرارداد با پیمانکاران ساختمان باید هزینه های پیمانکاری را ذکر نمایید. نحوه محاسبه هزینه های اضافه، شرایط پرداخت و همچنین زمانبندی پرداخت ها را نباید از قلم بیندازید. علاوه بر این موارد، باید به نحوه رسیدگی به هزینه های پیش بینی نشده نیز اشاره شود. برای پیشگیری از اختلافات حقوقی در آینده هزینه ها و شرایط مالی باید دقیقا در قرارداد ذکر شوند.
در تعیین دستمزد پیمانکار ساختمان چالش هایی نیز وجود دارند که باید در زمان تنظیم قرارداد به آنها توجه نمایید تا در آینده مشکلی پیش نیاید. یکی از این چالش ها افزایش تصاعدی هزینه های ساخت و ساز تا اتمام پروسه ساخت است. به همین دلیل باید در زمان تنظیم قرارداد با پیمانکاران ساختمان به هزینه های پیش بینی نشده نیز توجه نمایید.
عدم ثبات در بازار مصالح، طولانی شدن زمان اتمام پروژه های عمرانی به دلایل مختلف و غیره نیز از دیگر چالش ها می باشند. به همین دلیل باید در تنظیم قرارداد به همه این موارد توجه نمود.
برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان حوزه مناقصه و مزایده خانه گستر یکم در ارتباط باشید.
دستمزد پیمانکار ساختمان متاثر معیارهای متعددی است. برای مثال، می توان به تجربه، اعتبار، تخصص و سابقه پیمانکار و غیره اشاره کرد.
عوامل موثر بر حقوق پیمانکاران ساختمان عبارتند از نوع ساختمان، مقیاس پروژه ساخت و ساز، شرایط جغرافیایی زمین، نوع طراحی و معماری ساختمان و غیره.
موضوع قرارداد، زمان شروع و اتمام پروژه، هزینههای پیش بینی نشده، دستمزد دقیق پیمانکار و غیره.