صنعتی‌سازی ساختمان در ایران|راهکارهای مدرن و کاربردی

مقدمه‌ای بر صنعتی‌سازی ساختمان

صنعتی‌سازی ساختمان چیست؟ چگونه مدرن‌سازی ساختمان و استفاده از فناوری‌های نوین ساخت‌وساز به کاهش هزینه‌ها و زمان در پروژه‌های عمرانی کمک خواهند کرد؟

به طور کلی، یکی از مهمترین مزایای صنعتی‌سازی ساختمان در ایران افزایش سرعت گردش سرمایه است. از طرف دیگر، می‌توان با مدرن‌سازی صنعت ساختمان از افزایش نخاله‌های ساختمانی پیشگیری نمود، کیفیت ساختمان و در نتیجه عمر مفید آن را به مقدار قابل توجهی افزایش داد و در نهایت به صرفه جویی در میزان مصرف انرژی، ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا، بهبود ایمنی کارگاه های ساخت‌وساز، کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیر دست یافت.

فرایند مدرن‌سازی ساختمان در کنترل آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش انرژی و زمان، افزایش ارزش افزوده و غیره نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

خانه گستر یکم یکی از مجموعه‌های تخصصی در حوزه صنعتی‌سازی ساختمان در ایران است که تمام تلاشش را می‌کند تا با بالاترین کیفیت و کاهش هزینه‌ها و زمان، پروژه‌های عمرانی عظیم را در کوتاه‌ترین زمان و همگام با استانداردهای کیفی تعیین شده تحویل کارفرمایان دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان حوزه فروش و بازرگانی در ارتباط باشید.

فناوری‌های نوین در صنعتی‌سازی ساختمان

فناوری‌های نوین ساخت‌وساز کدامند؟ همانطور که اشاره شد صنعتی‌سازی ساختمان در ایران با کاهش هزینه‌ها و زمان ساخت‌وساز و بهبود کیفیت، توانسته است پیچیده‌ترین پروژه‌ها و طراحی‌های عمرانی را به بهترین شکل ممکن اجرا نماید. تمام این مزایا به دلیل استفاده از فناوری‌های نوینی است که در صنعتی‌سازی ساختمان از آنها بهره‌مند می‌شوند.

برای مثال، واقعیت مجازی یکی از این فناوری‌هایی است که در درک و بررسی طرح‌های خاص و پیچیده به مهندسان کمک می‌کند. از این فناوری می‌توان در رفع ایرادات نهایی در طراحی‌ها، اصلاح نقشه ساخت و دستیابی به طرح نهایی با کیفیت و خاص استفاده نمود.

ماکت‌سازی در صنعتی‌سازی ساختمان در ایران بسیار مهم است. اینجاست که فناوری نوین پرینت سه بعدی به کمک مهندسان و طراحان می‌آید. با استفاده از این فناوری می‌توان پیچیده‌ترین طراحی‌ها را با دقت و کیفیت بالا و بدون اتلاف وقت به صورت ماکت اولیه در اختیار داشت.

از دیگر فناوری‌های نوین ساخت‌وساز می‌توان به بتن خود ترمیم شونده، هوش مصنوعی یا AI، آجر هوشمند، پیش‌ساخته‌ها، پهپادها (برای عکسبرداری و ارسال نقشه توپوگرافی)، مدل‌سازی اطلاعات ساخت‌وساز (برای برنامه‌ریزی و همچنین کنترل کیفیت متریال‌ها، کارکرد نامناسب سازه با استفاده از سنسورها و دستگاه‌های خاص)، سیستم‌های اتوماسیون، فناوری ابری (Cloud) ربات‌ها و غیره اشاره کرد.

تاثیر صنعتی‌سازی در کاهش هزینه‌ها و زمان

صنعتی‌سازی ساختمان در ایران باعث افزایش بازده ساخت‌وساز مسکن در سطح کشورمان شده است. مدرن‌سازی ساختمان، با توجه به مطالب اول مقاله، می‌تواند با کاهش نخاله‌های ساختمانی و افزایش روند ساخت‌وساز، تاثیر مثبتی بر کاهش هزینه‌های ساخت‌وساز و نگهداری داشته باشد. در واقع، یکی از مهمترین مزایای صنعتی‌سازی این است که کاهش هدر رفت مصالح را به همراه دارد. از طرف دیگر، کیفیت بالاتر سازه‌ها را نیز تضمین می‌کند. از این رو، هزینه‌ها به مقدار قابل توجهی کاهش می یابند.

فناوری‌های نوین در صنعت ساخت و ساز
فناوری‌های نوین در صنعت ساخت و ساز

اکنون می‌رسیم به مزیت کاهش زمان ساخت‌وساز در صنعتی‌سازی ساختمان در ایران. این امر به دلیل اتوماسیون کردن برخی از پروسه‌های ساخت‌وساز و تسهیل فرایند نصب ساده به تکمیل هر چه سریع‌تر پروژه‌های عمرانی کمک می‌کند. از طرف دیگر، با صنعتی‌سازی روند ساخت‌وساز دیگر نیازی به رعایت کردن سلسه مراتبی که در زنجیره‌های تولیدی مطرح هستند، وجود ندارد. به عنوان مثال، دیگر نیازی به اجرای قطعات در طبقات پایین برای پیشبرد فرایند ساخت‌وساز طبقات بالاتر نیست. در نتیجه، هزینه‌ها و زمان تکمیل هر کدام از واحدها با کاهش قابل توجهی همراه خواهند بود.

کارشناسان حوزه مناقصه و مزایده خانه گستر یکم آماده ارائه خدمات مشاوره تخصصی به شما عزیزان هستند.

چالش‌های پیش روی صنعتی‌سازی در ایران

با همه این اوصاف، صنعتی‌سازی در ایران با چالش‌های خاص خود همراه می‌باشد. برای مثال، می‌توان به مقاومت در برابر تغییرات اشاره نمود. بسیاری از شرکت‌ها هنوز از مزایای صنعتی‌سازی ساختمان در ایران و فناوری نوین در فرایند ساخت‌وساز اطلاعات کافی ندارند. از این رو، فرهنگ‌سازی در رابطه با این موضوع بسیار مهم است.

نیاز به سرمایه اولیه بالا، کمبود شرکت‌های متخصص و عدم همکاری با شرکت‌های بین المللی در حوزه صنعتی‌سازی ساختمان، وجود نقص‌های زیاد در زیرساخت‌های مالی و اقتصادی، مشکلات جدی در جذب سرمایه‌گذاران خارجی و غیره از دیگر چالش‌ها در حوزه مدرن‌سازی ساختمان هستند.

نمونه‌های موفق صنعتی‌سازی در ایران

از نمونه‌های موفق صنعتی‌‌سازی در ایران می‌توان به تولید پیش ساخته قطعات اشاره نمود. این قطعات به کاهش هزینه‌ها و زمان ساخت و ساز کمک می‌کنند. همچنین مدول‌های ساختمانی و سازه‌ها از دیگر نمونه‌های موفق می‌باشند که جهت نصب یا مونتاژ نمودن، آنها را به کارگاه منتقل می‌کنند. دیوارها، سقف‌ها و سایر سازه‌های پیش ساخته نیز توانسته‌اند صنعت ساختمان‌سازی را متحول کنند.

نمونه‌های موفق صنعتی‌سازی
نمونه‌های موفق صنعتی‌سازی

نقش دولت در توسعه صنعتی‌سازی

دولت در پیشبرد ساخت‌وسازها با استفاده از فناوری‌های نوین چه نقشی دارد؟ دولت برای اجرای صنعتی‌سازی ساختمان در ایران و آماده‌سازی بسترها برای ورود فناوری‌های نوین، باید وارد سرمایه‌گذاری مشترک با بخش‌های خصوصی شود. تدوین استانداردهای صنعتی‌سازی و اجرای آنها، تدوین قوانین ملی با محوریت مدرن‌سازی پروژه‌های عمرانی و نظارت دقیق بر ایمنی و کیفیت آنها و ارائه حمایت‌های مالی و تسهیلاتی از مهمترین کارهایی هستند که دولت می‌تواند برای توسعه صنعتی‌سازی ساخت‌وساز انجام دهد.

در راستای تولید داخلی تجهیزات و مصالح مدرن نیز کمک‌های دولتی مورد نیاز هستند. همچنین از دیگر کمک‌های دولتی در ارتقاء صنعتی‌سازی ساختمان در ایران می‌توان به بهبود زیرساخت‌های حقوقی و قانونی در این زمینه اشاره نمود.

پیش‌بینی آینده صنعتی‌سازی در ایران

صنعتی‌سازی در ایران مستلزم اتخاذ استراتژی‌های بلند مدت و همچنین تدوین سیاست‌های حمایتی از سوی دولت است. این حوزه با وجود چالش‌هایی که در پیش رو دارد، با توجه به پیشرفت فناوری در کشورمان ایران باید منتظر آینده‌ای روشن و نویدبخش باشد. از طرف دیگر، با بهبود همکاری‌های بین‌المللی، این روند با سرمایه‌گذاری‌های وسیع تر و هوشمندانه‌تری مواجه خواهد شد. در آینده با فرهنگ‌سازی گسترده‌تر، شرکت‌های عمرانی زیادی به سمت صنعتی‌سازی ساختمان در ایران سوق پیدا خواهند کرد.

سوالات متداول:

صنعتی‌سازی ساختمان با استفاده از فناوری‌های نوین از جمله ربات‌ها، آجرهای هوشمند، واقعیت مجازی و غیره، راهی مطمئن برای کاهش هزینه‌ها و زمان، افزایش بهره وری منابع انسانی، کاهش نخاله‌ها و غیره است.

مهمترین تفاوت‌های موجود بین روش‌های سنتی ساخت‌وساز با مدرن‌سازی صنایع ساختمانی به میزان هدر رفت مصالح و همچنین میزان بهره‌وری منابع انسانی مربوط می‌شود. در حالت سنتی هم هدر رفت مصالح و هم استفاده از نیروی انسانی بسیار بالاتر است. از طرف دیگر، کیفیت ساخت‌وساز به شیوه‌های سنتی پایین‌تر از صنعتی‌سازی فرایند ساختمان‌سازی می‌باشد. صنعتی‌سازی به استفاده از مصالح استاندارد، بهبود کیفیت ساخت و ثبات پروژه‌های عمرانی کمک بزرگی می‌کند.

بله، صنعتی‌سازی ساختمان در ایران با بهبود روند ساخت، کاهش نخاله‌ها و هدر رفت مصالح، کاهش استفاده از نیروهای انسانی و افزایش بهره‌وری منابع انسانی و غیره به کاهش هزینه‌های ساخت کمک شایانی کرده است.