انواع مناقصه های عمرانی کدامند و چه مزایایی دارند؟ برای آگاهی از مزایده های ساختمانی و شرکت در مناقصه های عمرانی باید چکار کرد؟ شرکت در این مناقصات با چه چالش هایی همراه می باشد و معیارهای موفقیت در آنها کدامند؟
با خانه گستر یکم همراه باشید تا پاسخ تمام سوالاتتان در رابطه با فرصت های مناقصه را بدانید.
مناقصه های عمرانی به دو دسته آزاد (عمومی) و محدود تقسیم بندی می شوند. در نوع عمومی همان طور که از نامش پیداست، اسناد مربوط به مناقصه را بدون محدودیت برای پیمانکاران و به صورت عمومی ارسال می کنند. در نتیجه، همه پیمانکاران می توانند در این نوع از مناقصه ها حضور داشته باشند. عمدتا این نوع از فرصت های مناقصه برای پروژه های بزرگ و گسترده هستند.
در حالی که در مناقصه محدود شرایط فرق می کنند. در نوع محدود صرفا پیمانکارانی حضور خواهند داشت که از سوی مناقصه گذار به آن دعوت گردیده اند. در واقع، تنها این پیمانکاران مجاز به شرکت در مناقصه می باشند و همه پیمانکاران نمی توانند در آن شرکت کنند. دعوت نامه های مناقصه های عمرانی محدود با توجه به بررسی ظرفیت مالی، تجربه، دانش، تبحر و تخصص پیمانکاران به آنها ارسال خواهند شد.
برای شرکت در مناقصه های عمرانی باید از مراحل آن اطلاعات کافی داشت. مرحله اول به تدوین اسناد مناقصه مربوط می شود. در واقع، در این مرحله اسناد و مدارک و همچنین مستندات مربوط به پروژه های ساخت و ساز توسط مناقصه گذار باید تهیه شوند. در این اسناد به صفر تا صد شرایط و ضوابط اجرایی می پردازند. برای مثال می توان به مشخصات فنی پروژه، زمانبندی، نقشه ها، قوانین و مقررات مربوطه، پیشنهاد های مالی و فنی و در نهایت به شرایط قرارداد اشاره کرد.
مرحله دوم به تهیه آگهی و انتشار مناقصه مربوط می شود. در واقع، از طریق وب سایت ها، روزنامه ها و سایر شیوه های اطلاع رسانی موجود اقدام به انتشار اسناد مناقصه می کنند. در نتیجه، پیمانکاران می توانند از مناقصه های عمرانی اطلاعات کافی را کسب نمایند.
مرحله سوم به دریافت پیشنهادات از سوی پیمانکاران مربوط می شود. در واقع، پیمانکاران در این مدت می توانند پیشنهادات قیمتی، فنی، زمانبندی و غیره خود را اعلام کنند.
مرحله بعدی مرحله آنالیز پیشنهادها می باشد. مناقصه گذار به بررسی قیمت، ظرفیت مالی، کیفیت فنی و دیگر ویژگی های پیمانکاران می پردازد. در نهایت نیز پیمانکار مورد نظر انتخاب می گردد.
مرحله نهایی به امضای قرارداد و اجرای پروژه مربوط می شود. در قرارداد به تمام شرایط اجرای پروژه از شرایط فنی و مالی گرفته تا زمانبندی و غیره می پردازند. پس از امضای قرارداد نیز پیمانکار موظف به اجرای پروژه خواهد شد.
مراحل شرکت در مناقصه های عمرانی را بررسی کردیم، اما چگونه در مناقصه های عمرانی برنده شویم؟ برای کسب موفقیت در مناقصه های عمرانی باید پیش از هر چیزی مدارک مورد نیاز را تهیه نمایید. همچنین در رابطه با موضوعاتی که با حوزه فعالیت شما در ارتباط هستند باید اطلاعات کافی را کسب کنید تا از رقبا پیشی بگیرید.
در وهله دوم، از محل برگزاری مناقصه های عمرانی، مهلت تعیین شده برای اعلام آمادگی و همچنین میزان مبلغ تضمین شرکت نیز باید اطلاعات جامعی را به دست بیاورید. کسب اطلاعات در رابطه با این مسائل به شما در آنالیز شرایط فعالی تان کمک خواهد کرد تا در رابطه با شرکت در مناقصه هوشمندانه تر تصمیم بگیرید. نکته مهم دیگر برای برنده شدن در مناقصه های عمرانی شناخت شرایط مناقصه گذار است. در نهایت نیز مدارک مورد نیاز را دقیقا در زمان اعلام شده باید ارسال نمایید؛ زیرا در بسیاری از این مناقصه ها امکان تمدید وجود ندارد.
برای کسب اطلاعات تخصصی تر می توانید با کارشناسان مناقصه و مزایده مجموعه خانه گستر یکم در ارتباط باشید.
شرکت در مناقصات عمرانی با چالش هایی نیز همراه است. یکی از چالش های مهم عدم آگاهی از مناقصات است. برای همین باید پیمانکاران خود را بروز نگه دارند و رسانه های مربوط به اطلاع رسانی مناقصات عمرانی را مدام بررسی نمایند. اطمینان از کافی بودن بودجه پروژه مورد نظر نیز بسیار مهم است. گاهی برخی از پروژه ها با بودجه کافی همراه نیستند. در نتیجه، ممکن است مراحل پروژه با تاخیر پیش بروند. در این صورت، از نظر مالی و تحمیل هزینه های بیشتر پیمانکار دچار مشکل خواهد شد. از طرف دیگر عدم تجربه و سابقه کافی شرکت مناقصه گذار نیز می تواند چالش ها و مشکلات متعددی را برای پیمانکار به همراه داشته باشد.
از این رو، در انتخاب سازمان و شرکت مناقصه گذار باید نهایت دقت را به خرج بدهید. مشاوران حوزه فروش و بازرگانی خانه گستر یکم آماده ارائه خدمات مشاوره رایگان و تخصصی به شما پیمانکاران عزیز هستند.
از مهمترین مزایای شرکت در مناقصه های عمرانی برای پیمانکاران می توان به عقد قراردادهای سودآور و ایجاد روابط مفید با شرکت ها و سازمان های مناقصه گذار در حوزه ساخت و ساز اشاره کرد. از طرف دیگر، پیمانکاران می توانند با همکاری مستمر و متعهدانه به منابع درآمدی پایداری دست یابند. از دیگر مزایای شرکت در مزایده های ساختمانی و مناقصه ها می توان به افزایش شهرت پیمانکاران اشاره کرد. در نتیجه، می توانند مشتریان زیادی را به خود جذب کنند. در این صورت مسیر درآمدزایی آنها به تدریج هموارتر خواهد شد. گسترش دانش، بهبود تخصص، کسب تجربه بیشتر و در نهایت شناخت و آنالیز پروژه های عمرانی بزرگتر از دیگر مزایای شرکت در مناقصه های عمرانی هستند.
طی مناقصه های عمرانی، پیمانکاران باید متناسب با شرایط مناقصه گذار برای اجرای پروژه های عمرانی پیشنهاد شده، در مهلت محدود کمترین قیمت را ارائه دهد. پیمانکاری که کمترین و بهترین قیمت را ارائه دهد و تمام شرایط مناقصه را به نحو احسن رعایت کند می تواند برنده مناقصه عمرانی باشد.
برای شرکت در مناقصه های عمرانی ابتدا باید مدارک لازم را تهیه نمایید. در مراحل بعد باید تمام پایگاه های اطلاع رسانی مناقصه گذاران را رصد کنید تا از مناقصه ها مطلع شوید. در نهایت نیز باید متناسب با شرایط مناقصه گذار اقدام به ارائه مدارک لازم نمایید.
برای موفقیت در مناقصه های عمرانی بهتر است از شرایط مناقصه گذار اطلاع کافی را به دست آورید. از محل برگزاری مناقصه و مهلت تحویل پیشنهادات نیز باید با خبر باشید.